
مرورگر فایرفاکس در عرض سه سال 46 میلیون کاربر خود را از دست داد؛ شیب سقوط تندتر می شود
مطالعه ای که به تازگی بر روی تعداد کاربران مرورگر فایرفاکس در طی سال های اخیر صورت گرفته نشان می دهد که این آمار شیب کاهشی سریعی داشته است و بسیاری از کاربران در این سال ها تصمیم گرفته اند به سراغ استفاده از مرورگر دیگری بروند و به این ترتیب مرورگری که در دهه 2000 میلادی بازیگر بزرگی بود این روزها حال خوشی ندارد.
مرورگر فایرفاکس در سایت رسمی خود در بازه های زمانی مشخص تعداد کاربران فعال خود را گزارش می کند. مطالعه ای که به تازگی بر روی این اطلاعات صورت گرفته نشان می دهد که در عرض سه سال گذشته این مرورگر بخش قابل توجهی از کاربران خود را از دست داده است و در این مدت چیزی در حدود 46 میلیون کاربر تصمیم گرفته اند با ترک آن، از مرورگر دیگری استفاده کنند.
این مطالعه نشان می هد که فایرفاکس در پایان سال 2018 میلادی، چیزی در حدود 244 میلیون کاربر فعال بر روی نسخه دسکتاپ خود داشته اما در سه ماهه دوم از سال 2021 میلادی این میزان به 198 میلیون تقلیل پیدا کرده است. به این ترتیب باید گفت در کمتر از سه سال گذشته این مرورگر بخش مهمی از کاربران خود را از دست داده است. این روند کاهشی سریع نشان می دهد که در سال های آینده باید منتظر وقوع اتفاق های مهمی برای مرورگرهای مایکروسافت و گوگل باشیم.
شرکت موزیلا مرورگر فایرفاکس را برای اولین بار در سال 2002 میلادی منتشر کرد. این مرورگر به دلیل رابط کاربری بهتر و زیباتر خود خیلی زود مورد توجه کاربران قرار گرفت. در آن زمان اکثر مرورگرها بر روی بهبود امنیت و حریم امن کاربران خود تمرکز داشتند اما فایرفاکس توانست خیلی زود با رابط کاربری خود، میان آن ها جای باز کند.
در سال 2008 مشخص شد که فایرفاکس توانسته است سهم 30 درصدی از نظر تعداد کاربران مرورگرهای دسکتاپ را از آن خود کند. در آن زمان مرورگر Internet Explorer همچنان قدرتمند بود و سهم 60 درصدی از این بازار را در اختیار داشت. گوگل نیز در این سال به تازگی مرورگر کروم خود را در اختیار بخشی از کاربران قرار داده بود. اما اکنون کروم توسط 65 درصد از کاربران مرورگرهای دسکتاپ، موبایلی و کنسولی مورد استفاده قرار می گیرد و سهم دو مرورگر فایرفاکس و Edge تنها 3 درصد است.
اما این سقوط قابل توجه تعداد کاربران چرا رخ داد؟ کاربران فایرفاکس در طی سال های اخیر بارها و بارها به دلیل عدم انتشار یک بروزرسانی بزرگ برای بهبود عملکرد کلی این مرورگر شکایت کرده اند. این مرورگر همچنین در نسخه 89 خود تغییرات اساسی در بخش رابط کاربری صورت داد که سبب تشدید نارضایتی ها و مهاجرت بخش قابل توجهی از کاربران به دیگر مرورگرها شد.
از سوی دیگر باید توجه داشت که در حال حاضر مرورگر کروم، بر روی اکثر دستگاه های اندرویدی به عنوان مرورگر پیش فرض استفاده می شود. دستگاه های مبتنی بر سیستم عامل ویندوز نیز با عملکردی مشابه به صورت پیش فرض از مرورگر Edge استفاده می کنند. مسیر مشابه مرورگر Safari بر روی گوشی های آیفون و دستگاه های مبتنی بر سیستم عامل مک را هم نباید فراموش کنیم.
در حال حاضر بسیاری از سایت ها مشغول بهینه سازی خود هستند تا بر روی مرورگر کروم با سرعت بهتری بارگذاری شوند. تمامی این موارد سبب شده است که این روزها رقابت فایرفاکس با مرورگر کروم سخت تر و سخت تر شود. با در اختیار داشتن نزدیک به 198 میلیون کاربر فعال، فایرفاکس قرار نیست به این زودی ها از صحنه روزگار محو شود و هم اکنون نیز بسیاری از کاربران استفاده از این مرورگر را ترجیح می دهند. باید دید فایرفاکس در مسیر این رقابت در طی روزها و ماه های آینده چه قدم هایی بر می دارد.


مایکروسافت و موزیلا بالاخره باگ 5ساله فایرفاکس در ویندوز را برطرف کردند

شیائومی از یک عینک صوتی هوشمند با 22 ساعت شارژدهی باتری رونمایی کرد

لامبورگینی رولتو 2024 معرفی شد

نینتندو سوییچ به سومین کنسول پرفروش تاریخ تبدیل شد
دیدگاه کاربران
لطفاً منتظر بمانید ...