
دومین هلیکوپتر فضایی ناسا در راه قمر زحل؛ متان مایع حیات است
ناسا که اکنون موفق شده هلیکوپتر فضایی نبوغ را با موفقیت روی سطح کره مریخ به کارگیرد و مورد آزمایش قرار دهد، تصمیم گرفته تا ترکیب پهپادهای خود برای جستجوی منظومه شمسی را گسترش دهد و تا سال 2027، بالگرد جستجوگر بعدی خود را برای یک ماموریت تاریخی به تایتان، قمر زحل بفرستد.
این بالگرد فضایی که توسط ناسا Dragonfly نام گرفته، به هدف کشف نشانههای حیات به تایتان ارسال خواهد شد. تایتان به عنوان بزرگترین قمر سیاره زحل، تنها مکانی در منظومه شمسی است، که انسانها توانستهاند نشانههای پایدار از مایعات سطحی را در آن یافت کنند.
این سیاره به دلیل ذکر شده و همچنین دارا بودن اتمسفری غلیظ، یکی از مهمترین مقاصد ناسا برای انجام ماموریتهای علمی برای پیدا کردن حیات محسوب میشود. ناسا در سایت خود، شرح وظایف تعریف شده برای Dragonfly را یافتن مواد زیستی و شیمیایی احتمالی روی سطح تایتان عنوان کرده است و قصد دارد از آن برای آزمایش دقیقتر روی ترکیب پیچیده اتمسفر این قمر نیز استفاده کند.
بشر پیش از این ماهوارههای زیادی را به سمت تایتان روانه کرده و ماموریت کاسینی به عنوان یکی از جذابترین و بلندپروازانهترین پروژههای تاریخ، اطلاعات خوبی از این دومین قمر بزرگ منظومه شمسی در اختیار ما قرار داده است.
دانشمندان البته اعتقاد دارند که فهم ما از طبیعت و پدیدههای جوی و سطحی تایتان بسیار محدود است و برنامههای ناسا برای درک بهتر آن، تاکنون تنها به سوالات بیشتر ختم شدهاند. از همین رو، بسیاری از منجمان و ستاره شناسان، تایتان را بهشتی برای نسل بعدی اکتشافات فرازمینی بشر میدانند.
البته Dragonfly اولین کاوشگر بشر روی سطح تایتان نیست. در سال 2004، فضاپیمای پژوهشی کاسینی یک کاوشگر با نام هویگنس را به اتمسفر این سیاره فرستاد تا ما بتوانیم به نخستین تصاویر مخابره شده از این جرم فضایی مرموز دست پیدا کنیم.
حال نوبت به یک پهپاد روباتیک پرنده رسیده تا پرچم جستجو انسان روی تایتان را در دست بگیرد. سیستم جوی تایتان شباهت بسیار زیادی به زمین دارد؛ روی این سیاره میتوانید دریاچهها، رودخانهها و باران را تجربه کنید، اما توقع نداشته باشید قمر زحل مکان مناسبی برای گردشگری فضایی باشد، زیرا به جای آب، متان در رودخانههایش جاری است.
با این وجود دانشمندان اعتقاد دارند که ممکن است گونه متفاوتی از حیات بر اساس متان روی تایتان شکل گرفته باشد. باید در نظر داشته باشیم که جو غلیظ و جاذبه پایین، این قمر را به گزینهای ایدهآل برای یک پهپاد کاوشگر تبدیل میکند.


ناسا از موقعیت دقیق برخورد سیارک 2 متری در نزدیکی نروژ آگاه بوده است

سازمان فضایی اروپا تصویر یک شراره خورشیدی غولآسا را منتشر کرد

برنامه فضایی چین برای پنج سال آینده اعلام شد؛ از اکتشاف در فضا تا فرستادن انسان به ماه

سیگنالهایی از دل سیاره ناهید، از فعالیتهای آتشفشانی آن خبر میدهد
دیدگاه کاربران
لطفاً منتظر بمانید ...